Ibiza passer for alle

Ibiza er velkjent for sitt glamorøse uteliv og mega-nattklubber. Men, øya kan også by på en spennende hippiehistorie og spektakulære sandstrender. I tillegg er det en ferieøy som velvillig tar i mot “normale” turister også. Du trenger verken være ecstacybruker, hippie eller dragdronning for å nyte en ferie på Ibiza.



Hvordan komme seg til Ibiza?

Det går direkteruter til Ibiza fra Gardermoen og Rygge om sommeren. Ellers i året kan du reiser til Ibiza med ferje eller fly fra Barcelona eller Mallorca, eller via mellomlanding på en utenlandsk flyplass.





Travlest i juli og august

Ibiza er travlest midt på summeren når partyfolket har meldt sin ankomst til øya. Resten av året er det en rolig og stille øy der du kan nyte strender og restauranter for deg selv.



Det er flere steder å bo på Ibiza, men de fleste bor i, eller i nærheten av hovedstaden Ibiza by.



Shopping og spisesteder i Ibiza by

Om du vil prøve en tapasrestaurant eller gjøre unna litt spansk shopping så begynner du å gå opp i gatene Avenida Rosello, Carrer Carles og Carrer Felip II. Alle disse gatene begynner ved marinaen og snirkler seg oppover i byen. Shoppingtilbudet er ikke like godt som i Barcelona, Madrid og andre store europeiske hovedsteder. Men, for å være en by med bare 60 000 innbyggere så er det et meget godkjent tilbud. De største europeiske kjedene er på plass, Levi’s, Diesel, Bennetton og flere andre motemerker er tilstede. I tillegg er selvfølgelig spanske motekjeder som Mango representert i byens handlegater.



I de samme gatene er det også en del spisesteder og en og annen tapasrestaurant.



Ibiza By?

Det lokale navnet (katalansk) for Ibiza er Eivissia. Ibiza er den engelske skrivemåten. Ibiza by heter egentlig Ciudad de Eivissia. Navnet som blir brukt om byen i all offisiell tekst og på skilt er Eivissia. Dette er greit å huske på når du skal ta buss eller ferje.
--
Om Forfatteren
Ibiza er både mindre og mer spennende enn sine naboøyer Mallorca og Menorca.


Kilde: Ibiza passer for alle - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar