Wok'ede grønnsaker og svinekjøtt
Beregn ca. 200 gram svinebiff til hver person (f.eks. av flatbiff eller ytrefilet).
Paprika
Gulerøtter
Sukkererter
Pureløk
Nykvernet pepper
Smør eller olje til steking
1. Skjær kjøttet i strimler.
2. Skrell og kutt gulerøtter og pureløk i tynne skiver. Kutt paprika i tynne strimler. (Du kan selvsagt bruke andre grønnsaker).
3. Stek kjøttet i flere omganger på høy varme i en wok- eller stekepanne. (NB! Det er viktig å ikke ha for mye i pannen av gangen for da blir svinekjøttet kokt og ikke stekt.) Legges til side etter steking.
4. Gi grønnsakene en kjapp omgang i pannen. Ha i pureløken mot slutten. Samme som i punktet over, ikke ha for mye i pannen på en gang. Stek heller ikke for lenge, grønnsakene skal være litt "crunchy".
5. Tilsett svinekjøttet, dryss over litt nykvernet pepper og bland godt. Server!
Pannestekt kyllingfilet med nudler og brokkoli
Beregn en kyllingfilet pr. person.
En brokkoli
Nudler
Paprikapulver
Nykvernet pepper
Smør eller olje til steking
1. Brun kyllingfiletene kjapt på begge sider til de får en fin stekeskorpe. Bruk høy varme. (En jernpanne er glimrende til alt som stekes på høy varme).
2. Senk varmen til ca. 1/3 av maks temp. Krydre godt med paprikapulver, nykvernet pepper og eventuelt andre krydder du ønsker. Filetene skal nå langsteke til de er gjennomstekt. Snu ofte.
3. Kutt brokkolien i små buketter.Legges i en kasserolle sammen med litt vann (bare så de halveis dekker brokkolien).
4. Lag nudlene etter anvisning på pakken.
5. Når det er 5 minutter igjen av steketiden til kyllingen gir du brokkolien et kjapt oppkok. La småkoke ca. 2 min (de skal ha litt tyggemotstand). Server!
Ovnsbakt laks med brokkoli og ris
Beregn ca. 150 gram laksefilet pr. person.
Jasminris
En brokkoli
En sitron
Litt olje (f.eks. rapsolje)
Salt (til risen)
Nykvernet pepper
1. Lag ris etter anvisning på pakken. (Skal småkoke i 17 min, fjernes så fra den varme platen og stå i ytterligere 5 min.)
2. Forvarm ovnen til 200 grader.
3. Gni inn bunnen av en ildfast form med litt olje.
4. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i formen.
5. Dryss over litt nykvernet pepper.
6. Kutt sitron i tynne skiver og legg to skiver på hver bit fisk.
7. Stekes i 20 minutter midt i ovnen.
8. Kutt brokkolien i små buketter.
9. Ha litt vann og brokkoli i en kasserolle (bare så de halveis dekker brokkolien).
10. Når det er 5 minutter igjen av steketiden til laksen gir du brokkolien et kjapt oppkok. La småkoke ca. 2 min (de skal ha litt tyggemotstand).
Server gjerne med en klatt lettrømme på fisken.
--
Om Forfatteren
For flere middagstips besøk mattips.org.
Kilde: 3 kjappe og sunne middagstips - Sammendrag
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar