Hvilket lån skal jeg velge?

Enkelte ganger i livet kommer man til skilleveger der man ser seg nådt til å ta seg opp ett lån via en utlåner. Enten det dreier seg om små lån, som forbrukslån eller kredittlån, eller størrelån som huslån og bil eller båtlån. Det finnes mengder å velge mellom for den som har likviditeten i orden og kanskje ikke det helt store utvalget for den som sliter litt med økonomien. Uansett i hvilken gruppe du plasserer deg selv er det likevel viktig at man har føttene godt plantet på jorda den dagen man skriver under en låneavtale. langt fra alle lån er like og noen kommer man bedre utav enn andre.



Huslån

Huslån er et stort skritt å ta i livet og for noen er dette et lån som kommer til å følge dem flere tiår inn i fremtiden. Det er viktig å tenke på hvor mye man kan få i huslån, men samtidig også tenke over hvor mye man faktisk er villig og har mulighet til å betaler for et lån. I mange tilfeller vil ikke saksbehandleren i din bank eller hos utlån ta i betraktning dine faste utgifter når han beregner ditt lån, derfor er det viktig at du selv beregner hvor mye du er villig til å betale for lånet før du tar kontakt med utlåner.





Bil og båtlån

Bil og båtlån er lån som klassifiseres som medium risikolån. Dette betyr at banken eller utlåner sjeldent fir deg fullfinansiering på slike lån, men ønsker også annen form for sikkerhet på slike lån. Dette er noe du som lånetaker bør tenke over. I noen tilfeller kan det lønne seg å slå sammen huslån og andre lån, mens i andre tilfeller vil det lønne seg å ha disse adskilt fra hverandre. Man bør sette seg ned med en kalkulator og regne litt på dette før man bestemmer seg for det ene eller for det andre. Hvilket lån du skal velge vil i de aller fleste tilfeller bestemmes av hvor mye du står igjen med i slutten av måneden, men er du litt smart tenker du også litt lenger frem i tid og tar totalsummen på lånene med i betraktning.



Forbrukslån og kredittlån

Forbrukslån og kredittlån er det som klassifiseres som høyrisikolån. Det som er vanlig er at man gir låntager forbrukslån på 3 ganger månedlig inntekt om annen sikkerhet ikke foreligger. Man bør også på forhånd tenke over om man virkelig trenger å at opp ett forbrukslån, og er svaret ja, bør man ihvertfall velge det billigste forbrukslån. Et kredittlån er derimot et lån du allerede har opsjon på å bruke, og som ofte er rentefri noen måneder etter at du har brut pengene. Det vil alltid lønne seg å betale inn hele skyldssummen før rentene starter å løpe på et forbrukslån.



Tenk godt over de forskjellige valg du tar når du er i en prosess hvor du skal ta opp lån.
--
Om Forfatteren


Kilde: Hvilket lån skal jeg velge? - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar